Tisková reakce statutárního města Zlína na referendum o osamostatnění Želechovic - update
Vážení občané Lužkovic, statutární město Zlín vydalo v souvislosti s výsledkem referenda o osamostatnění Želechovic prostřednictvím své tiskové mluvčí prohlášení, kde reaguje na informace, které proběhly tento týden médii i z úst některých politiků.
V prohlášení jsou i několikrát zmíněny Lužkovice. Jinak bychom rádi upozornili, že dříve byla četnost setkání občanů místních částí s městem 2 x za volební období. Nyní se město rozhodlo, že bude pouze 1 x za volební období tedy (1 x za 4 roky). Jestli si takto město představuje lepší komunikaci s místními částmi, tak na to, ať si udělá každý názor sám - viz následující odkaz.

Veřejná setkání s občany místních, městských částí a lokalit

Je nutno si uvědomit, že do této doby byly v podstatě Želechovice a Lužkovice vnímány jako jeden celek, čemuž od 1.1. 2009 už nebude. Za mnohé léta společného soužití spolu obce Želechovice i Lužkovice zažily lepší i horší časy a hodně dokázaly. Když potřebovaly pomoci Lužkovice třeba při povodních Želechovjani pomohli a naopak Lužkovjani třeba pomáhali při výstavbě školy atd. Nikdo nedělal žádných rozdílů. Díky politikům už tomu bude jinak.

Pro město Zlín by určitě nebyla dobrá vizitka, kdyby se rozdíly v kvalitě života mezi novou samostatnou obcí Želechovice nad Dřevnicí a místní částí Lužkovice v budoucnu výrazně odlišovaly. To by pro Zlín byla opravdu moc špatná vizitka. Ale jak zaznělo z úst vrcholných představitelů po referendu - město Zlín je dobrá značka a už kvůli tomu nemůže město připustit, že to jinde a sami jsou schopni dělat lépe. Ale asi až blízká budoucnost ukáže, kdo měl pravdu - jestli samostatné Želechovice, nebo město Zlín.

Samotnou tiskovou zprávu města najdete na tomto odkazu:

Nesouhlasíme s některými výroky Želechovjanů

webmaster
Zveřejněno 22.05.2008 v 14:52.